behandling av gulv

Behandling av gulv

Det er viktig at du behandler gulvet ditt, slik at levetiden forlenges.Gulvet kan behandles på flere ulikemåter. Hvilken behandling som passer, avgjøres hovedsakelig ut fra hvilken gulvtype du har.

Jevnlig behandling av gulv bidrar til økt levetid, og er derfor et godt alternativ til nytt gulv.

Før gulvet behandles er det viktig å finne riktig fremgangsmåte. Det er ikke alle typer behandlinger som passer til hver av de ulike gulvtypene. Det er enklest å se hvilken behandling som passer, om gulvet er tilstrekkelig rengjort. Dette kan du gjøre selv, ved å skrubbe gulvet med grønnsåpe.

Godt vedlikehold bevarer kvaliteten på gulvet

Nesten alle typer gulv bør behandles over tid. Riktig behandling bidrar til at gulvet varer lengre.  Dette kan gjøres ved å utføre en profesjonell gulvsliping.

Det er også mulig å lakke gulvet i en slitesterk beis eller olje. Riktig behandling vil resultere i at du slipper å bruke tid på vedlikehold.

Hvilken type vedlikehold som passer for ditt gulv, kommer an på hvordan gulvet har blitt behandlet tidligere. Et gulv som har blitt lakket med olje tidligere, bør vaskes med vaskemiddel som er tilpasset vask av oljet gulv. Jevnlig rengjøring av gulvet er også nødvendig for at kvaliteten skal vare over tid.

Velg blant flere typer behandlinger av gulv

Før du begynner å behandle gulvet, bør du undersøke hvilken fremgangsmåte som passer best. Hvilket vedlikehold som passer best, avgjøres ut fra hvilken gulvtype du har. I dag behandles tregulv og parkett ved bruk av blant annet olje, oljebasert og vannbasert lakk.

Det er også mulig å vedlikeholde tregulv ved bruk av hardvoksolje, lut og såpe. Gulvet må deretter rengjøres ved bruk av rengjøringsmidler, som er tilpasset bruk på den aktuelle gulvtypen. Hvis du har behandlet gulvet med lut, er det ikke sikkert at du kan rengjøre med annet enn tørrmopping.

Mange ganger er det mer lønnsomt å slipe gulvet. Klikk her hvis du ønsker å lese om gulvsliping.

Tilbud:

Privatperson / bedrift?

Område

Tjeneste:

Tilbud